Trouwfoto’s

Natuurlijk wil je graag mooie foto’s van de dag van je leven. Je kan het zo gek maken als jezelf wilt.

Kies je voor de collega die in zijn vrije tijd mooie foto’s kan maken, maar nog nooit een bruiloft heeft vastgelegd? Of kies je toch voor een bruidsfotograaf en tast je hiervoor iets dieper in de buidel.

Het voordeel van de vriend, familielid of collega is dat je hiermee de kosten vaak kan drukken, dat je zelf alle foto’s krijgt zonder dat daar nog restricties op zitten en dat je je misschien wat vrijer voelt gedurende de dag. Nadeel is dat deze persoon vaak weinig ervaring heeft, lichtval binnen vaak toch lastiger blijkt te zijn en minder ervaring heeft met het positioneren van de bloemen, ringen en alle mensen.

Het voordeel van een professionele bruidsfotograaf is dat deze persoon ervaring heeft met deze dag. Hij weet precies waarop gelet moet worden en het resultaat is vaak een mooie verzameling foto’s in een boek en digitaal.

Kies je voor een professionele bruidsfotograaf, vraag dan naar het portfolio of bekijk goed de foto’s op de website. Dit geeft vaak een goed beeld van de sfeer die de fotograaf kan neerzetten.

Heb je speciale wensen of wil je graag dat familieleden in diverse samenstellingen met elkaar op de foto gaan. Bespreek dit dan van te voren of geef een lijstje aan de ceremoniemeester. Zo kan je op de dag zelf zonder zorgen dit over laten aan beide personen.

Ook speciale wensen omtrent sfeer kan je natuurlijk altijd bespreken. Wijkt dit erg af, van wat de fotograaf normaal gesproken aan reportages maakt, is het misschien goed om nog iets verder te zoeken.