Trouwlocatie, waar moet je opletten?

Je hebt een datum geprikt, maar nu nog de locatie. Het is goed om te bedenken hoe je graag wilt dat de dag er uit ziet. Wil je op 1 locatie blijven? Vind je het niet erg om je gasten te laten reizen? Wil je een locatie waarbij je ook naar buiten kan bij mooi weer? Moet er ruimte zijn voor een groot diner? Of wil je vooral een groot feest geven?

Als je ergens wilt gaan kijken, is het goed om eerst telefonisch contact op te nemen om te horen of je langs kan komen voor een rondleiding en om de mogelijkheden te bespreken. Ook zou dit een goed moment zijn om alvast te checken of jullie datum nog beschikbaar is.

Hoe sneller je gaat trouwen, hoe kleiner de kans is dat jullie datum nog beschikbaar is. Zeker populaire data in mei, juni en september zullen al vroeg gereserveerd zijn.

Neem een lijst mee met al je vragen en ga ook af op je eerste indruk. Worden jullie goed geholpen, wordt er meegedacht met jullie wensen? Dan zal dit op jullie trouwdag ook zo zijn.

Verder wil je natuurlijk weten of alle uitgenodigde gasten ook daadwerkelijk jullie feest kunnen bereiken. Is er parkeergelegenheid? Kunnen gasten die slecht ter been zijn ook bij het feest aanwezig zijn.

Je wilt natuurlijk ook iedereen graag voorzien van een hapje en een drankje en misschien wel samen de bruidstaart aansnijden. Het kan zijn dat er schotelgeld gevraagd wordt, omdat de taart door een andere partij dan jullie locatie wordt geleverd. Dit is wel handig om te weten.

Of misschien wil je de catering wel door iemand anders laten verzorgen. Het is goed om tijdens jullie eerste bezoek uitgebreid stil te staan bij de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de locatie.

Moeten jullie bijvoorbeeld de hele locatie afhuren, als je niet wilt dat er nog andere gasten aanwezig zijn? Of is er een minimum bedrag dat je moet besteden. Ook zal je keuzes moeten maken of je de drank wilt afkopen of dat je per drankje wilt betalen. Dat laatste wordt vaak nacalculatie genoemd. Vaak zijn er arrangementen waar je uit kan kiezen. Is er plek voor de band? Of voor een dj? Is er verlichting aanwezig? Moet de dj dit zelf verzorgen? En tot hoe laat mag het feest duren? Op sommige locaties, zeker bij buitenlocaties (zoals bijvoorbeeld het strand) moet je er rekening mee houden dat om 00.00 uur de muziek zachter of uit moet.